Christoph Goossens

Dokter Christoph Goossens

Huisarts in opleiding

Opleiding

In juni 2021 rondde ik na zes jaar mijn opleiding master in de geneeskunde af aan de UGent. Doorheen deze jaren kreeg ik de kans om veel bij te leren en de afgelopen maanden kon ik tijdens mijn stages ervaring opdoen in verschillende disciplines binnen de geneeskunde.

Op 1 oktober start ik mijn opleiding als huisarts bij dr. Biot. Ik kijk er naar uit om met haar ondersteuning en begeleiding mezelf verder te ontwikkelen tot een geëngageerde, empathische huisarts.

 

Waarom huisarts?

Als huisarts heb je een veelzijdige job met veel diversiteit. Je kan een belangrijke rol spelen in het leven van je patiënt, zowel op lichamelijk, mentaal en sociaal vlak. De brede waaier aan hulpvragen maakt het erg uitdagend.

Al deze factoren spreken me enorm aan waardoor ik met veel zin bij dr. Biot aan mijn vervolgopleiding begin!


Visie

Samen met de patiënt werk ik aan de noden en wensen betreffende zijn/haar gezondheid.  Als arts ben ik de gezondheidscoach van de patiënt die hem begeleidt in zijn/haar traject.  Multidisciplinaire samenwerking is daarbij van essentieel belang.

Ik wil er al huisarts zijn om mijn patiënt(e) te zowel fysiek als mentaal te ondersteunen.


HAIO of Huisarts In Opleiding, wat is dat nu juist?

Een HAIO heeft zijn/haar volledige opleiding als basisarts afgerond en staat na die 6 jaren opleiding nog 3 jaar lang in de praktijk waarbij hij/zij ervaring opdoet in 2 verschillende huisartsenpraktijken en binnen een ziekenhuis. Een huisarts in opleiding heeft eigen consultaties, doet zelf huisbezoeken en neemt ook deel aan georganiseerde wachtdiensten. Een HAIO werkt aan dezelfde honoraria en aan dezelfde terugbetalingstarieven als uw huisarts in de praktijk.

 

Indien nodig kan de HAIO tijdens consultaties uw huisarts om advies vragen. Er zijn regelmatig overlegmomenten tussen de HAIO en zijn opleider om complexere situaties te overleggen en samen naar een patiëntgerichte oplossing te zoeken.