Sarah Thooft

Dokter Sarah Thooft

Huisarts in opleiding

Opleiding en ervaring

In juni 2018 heb ik mijn diploma van master in de geneeskunde behaald aan de universiteit te Gent.

Sedert 1 Oktober 2018 ben ik van start gegaan als huisarts in opleiding in een huisartsenpraktijk te Wachtebeke gedurende 12 maanden. Hier heb ik al veel relevante werkervaring kunnen opdoen. Na deze periode heb ik 7 maanden stage gelopen in het ziekenhuis Az St. Vincentius Deinze op de afdeling orthopedie en interne geneeskunde.

Gedurende de volgende 17 maanden zal ik Dr. Biot bijstaan in de huisartsenpraktijk en mee instaan voor een optimale patiëntenzorg. HAIO of Huisarts In Opleiding, wat is dat nu juist?

Een HAIO heeft zijn/haar volledige opleiding als basisarts afgerond en staat na die 6 jaren opleiding nog 3 jaar lang in de praktijk waarbij hij/zij ervaring opdoet in 2 verschillende huisartsenpraktijken en binnen een ziekenhuis. Een huisarts in opleiding heeft eigen consultaties, doet zelf huisbezoeken en neemt ook deel aan georganiseerde wachtdiensten. Een HAIO werkt aan dezelfde honoraria en aan dezelfde terugbetalingstarieven als uw huisarts in de praktijk.


Indien nodig kan de HAIO tijdens consultaties uw huisarts om advies vragen. Er zijn regelmatig overlegmomenten tussen de HAIO en zijn opleider om complexere situaties te overleggen en samen naar een patiëntgerichte oplossing te zoeken. 


Visie


Samen met de patiënt werk ik aan de noden en wensen betreffende zijn/haar gezondheid.  Als arts ben ik de gezondheidscoach van de patiënt die hem begeleidt in zijn/haar traject.  Multidisciplinaire samenwerking is daarbij van essentieel belang.

Ik wil er al huisarts zijn om mijn patiënt(e) te zowel fysiek als mentaal te ondersteunen.


Mijn motivatie 


Mijn grootste motivatie om te kiezen voor huisartsgeneeskunde: De job biedt veel diversiteit, geeft intellectuele en mentale uitdagingen, schenkt voldoening en biedt vooral veel perspectieven. 


De interactie arts patiënt is uiterst belangrijk. Ik wil samen met een patiënt zijn/haar specifiek zorgpad kunnen uitstippelen. Ik wil een belangrijke steunfiguur kunnen zijn in zijn/haar gehele leven. Dit alles motiveert me om de best mogelijke huisarts te zijn.

Copyright 2017 @ All Rights Reserved

Huisartsenpraktijk

Sint-Pieters

Van maandag tot vrijdag is er dagelijks consultatie mogelijk

(8u-19u) en dit uitsluitend op afspraak.


WACHTDIENST


's Nachts en tijdens het weekend kan u terecht bij de wachtdienst

op 1733.

Meer info:

www.huisartsenwachtposten.be