Dokter Emma Storme

Huisarts in opleiding

Opleiding


"Op 1 oktober 2023 start ik aan mijn laatste jaar van de huisartsenopleiding in de praktijk van Dr. Biot. De kers op de taart van deze 3-jarige vervolgopleiding.


Waarom huisarts?


Toen ik in 2021 afstudeerde als arts, koos ik voluit voor huisarts. De menselijkheid van het beroep sprak mij enorm aan: een mooi evenwicht tussen luisteren en uitleg geven, de mogelijkheid om de mens in diens geheel te benaderen. Ook de variatie maakt van huisarts zo’n aangenaam beroep: elke dag is een verrassing, met de afwisseling tussen acute klachten en chronische zorg. Er is aandacht voor behandeling en ondersteuning bij ziekte, maar evenzeer ook voor preventie bij gezonde mensen. Ook psychologische hulpverlening maakt integraal deel uit van het beroep. Een kleurenpalet dat in weinig disciplines terug te vinden valt.


Visie


Ik kijk er naar uit om op holistische wijze de ideeën, bezorgdheden en verwachtingen te exploreren van u als patiënt, en zo op zoek te gaan naar gepaste antwoorden, met aandacht voor de nodige uitleg, steeds in alle eerlijkheid. Ik probeer up to date te blijven met de richtlijnen en heb een grote interesse voor optimalisatie van levensstijl-factoren.


Naast de uren ben ik dan ook graag bezig met beweging en voeding of ben ik al musicerend terug te vinden achter mijn toetsen


HAIO of Huisarts In Opleiding, wat is dat nu juist?


Een HAIO heeft zijn/haar volledige opleiding als basisarts afgerond en staat na die 6 jaren opleiding nog 3 jaar lang in de praktijk waarbij hij/zij ervaring opdoet in 2 verschillende huisartsenpraktijken en binnen een ziekenhuis. Een huisarts in opleiding heeft eigen consultaties, doet zelf huisbezoeken en neemt ook deel aan georganiseerde wachtdiensten. Een HAIO werkt aan dezelfde honoraria en aan dezelfde terugbetalingstarieven als uw huisarts in de praktijk.

 

Indien nodig kan de HAIO tijdens consultaties uw huisarts om advies vragen. Er zijn regelmatig overlegmomenten tussen de HAIO en zijn opleider om complexere situaties te overleggen en samen naar een patiëntgerichte oplossing te zoeken.