Dokter Stéphanie Biot

Huisarts

Opleiding en ervaring


In 2010 studeerde ik af als huisarts aan de UGent. Tijdens de laatste jaren van mijn studies volgde ik aanvullend een opleiding sportgeneeskunde en urgentiegeneeskunde. Beiden waren een enorme verrijking voor mijn beroep als huisarts.


Tijdens de eerste jaren van mijn loopbaan werkte ik naast de huisartsenpraktijk ook als arts in een consultatiebureau van Kind en Gezin, wat mij op vlak van pediatrisch inzicht extra kennis en ervaring heeft bijgebracht.


Sinds 2015 begeleid ik als praktijkopleider huisartsen in opleiding (HAIO) bij hun vorming tot huisarts. Deze zeer boeiende interactie stimuleert mij als huisarts om kritisch en scherp te blijven in de dagdagelijkse praktijk.


Na 7 jaar in een groepspraktijk te hebben gewerkt, startte ik in 2017 trots mijn eigen huisartsenpraktijk op.Visie


Huisartsenpraktijk Sint-Pieters biedt een persoonlijke en wetenschappelijk onderbouwde zorg aan, gericht op én in samenwerking met de patiënten. Als huisarts streef ik ernaar een vertrouwensband met mijn patiënten op te bouwen. Ik wens hun vraag ten gronde te begrijpen om tot de kern van het probleem te komen alvorens over te gaan tot een behandeling.


Ik vind het belangrijk om duidelijk en transparant te zijn in mijn communicatie om vervolgens - in onderling overleg - tot het beste behandelplan te komen.


Naast het stellen van een juiste diagnose en het uitwerken van een beleid, heb ik een taak als gezondheidscoach. Daarbij verwijs ik u niet enkel correct door naar andere (para)medici, maar verschaf ik u ook voldoende educatie in de vorm van preventie, advies omtrent het normale verloop van aandoeningen, medische informatie op maat van patiënten (bijvoorbeeld: het meegeven van patiëntenbrieven) ...


Ik ben bijzonder gepassioneerd door het huisartsenberoep en begeleid u graag in de verschillende facetten van uw levensloop.